V rámci projektu Škola2+++ byla dne 25. září 2020 zrealizována aktivita Zapojení odborníka z praxe do výuky. Kadeřnice paní Kateřina Rudolfová předávala své znalosti a zkušenosti s přírodní vlasovou kosmetikou žákům III. ročníku učebního oboru Kadeřník v předmětu Odborný výcvik. Společnou výuku s odborníkem teoreticky doplňovala učitelka odborného výcviku Ing. Markéta Rusková.

Všichni zúčastnění se společně zabývali přírodním mytím vlasů, přírodními kondicionéry a zábaly. Zároveň jim bylo představeno a předvedeno rostlinné barvení, i jak barví rostlinné barvy. Žádný účes nemůže být bez konečné úpravy vlasů – i zde byly žákům předvedeny možnosti využití přírodních přípravků a ingrediencí. Vše bylo doplněno o informace z trichologie. Žáci dostali na vyzkoušení vzorečky přípravků a na praxi můžeme testovat a zkoušet barvení rostlinnými barvami.

Žáci se aktivně zapojili svými dotazy a zároveň si vyzkoušeli jednotlivé úkony pod vedením odborníka. Takto zrealizovaná výuka obohatila žáky o nové vědomosti, poznatky, a hlavně si uvědomili zbytečné předsudky nejen kadeřnic o barvení a péči přírodními preparáty, které mohou využívat ve své profesní dráze po získání výučního listu.

Vkládá: Ing. Markéta Rusková – UOV