V úterý 15. 2. 2022 proběhla ve 14:00 přednáška o možnostech studia v USA. Velmi zajímavou přednášku měla slečna Hani Hurtová s Fulbrightovy komise. Komise J. Williama Fulbrighta je mezivládní česko-americkou organizací založenou za účelem podpory vzdělávacích, vědeckých a kulturních výměn mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými prostřednictvím stipendijních programů a poradenských a informačních služeb.

Další informace o studium najdou zájemci na webu Fulbrightovy komise, k dispozici jsou také PDF dokumenty, které studenti obdrželi na přednášce.

Studenti, kteří zvažují studium v USA, se mohou registrovat na odběr newsletteru, který jim bude chodit 1x měsíčně na e-mail a poskytne jim průvodce podáváním přihlášek. 

Pro studenty, kteří nemohli být přítomni a rádi by si informace poslechli, je zde odkaz na registraci na webinář o bakalářských studiích v USA. Webinář je zdarma, ve večerních hodinách, obsah bude stejný jako na přednášce. 

Pro první a druhé ročníky je k dispozici odkaz na FLEX Czechia – možnost strávit až 1 rok na střední škole v USA zdarma. 

Pro zájemce je zde k dispozici odkaz na zajímavě zpracovaná maturitní témata z anglického jazyka formou webináře na Youtube.