Dne 14. a 15. 12. 2020 se žáci II. ročníku oboru Kuchař-číšník z DM Alšova zúčastnili v rámci projektu Škola2+++ aktivity Zapojení odborníka z praxe do výuky. Aktivita se uskutečnila v gastrostudiu, které je součástí naší školy, na ulici Praskova. Své kuchařské umění žákům předvedl kuchař a majitel restaurace „U Bobra“ v Raškovicích Tomáš Braczek, který pracuje i na workshopech ve spolupráci s Unihostem a Moravskoslezským krajem. Tyto workshopy jsou určeny pro učitele odborného výcviku a jejich žáky.
Žáci si během dvou dnů upekli domácí rohlíky, bulky na burgery, připravili si domácí majonézu, salsu, karamelizovanou červenou cibulku, domácí hranolky, tatarskou omáčku. První den měli jako předkrm Houbové ragú s feta sýrem na domácím opečeném rohlíku, hlavní chod byl Burger s hovězím masem, chilli omáčkou s nakládanou zeleninou a sázeným vejcem. Druhý den si připravili na snídani Zastřené vejce s holandskou omáčkou, tzv. vejce Benedikt, jako předkrm byla Opečená kachní játra na jablkách s majoránkou a jako hlavní jídlo Burger s hovězím masem, plátkem sýru, doplněný domácí tatarkou a domácími hranolky.
Alexandra Hartošová, DiS. – UOV