Hotelovka ovládla Marlenka Cup se Smetanovo-rakytníkovým dezertem s medovým chipsem a čokosušenkou Crinkles

Vítězkou pátého ročníku se stala žákyně SŠHS a VOŠ Opava Michaela Böhmová

I přes epidemiologickou situací ztížené podmínky se s přísnými hygienickými opatřeními podařilo uskutečnit pátý ročník cukrářské soutěže Marlenka Cup. Soutěž, kterou ovládla studentka Michaela Böhmová ze Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy v Opavě, stejně jako v minulých letech proběhla v prostorách střediska praktického vyučování Terasa.

Přes všechny překážky byla účast velmi hojná, pódiové soutěže se zúčastnilo třináct soutěžících ze sedmi středních odborných škol Moravskoslezského kraje. „Úkolem bylo vytvořit talířový dezert s využitím medu, jádrovin a sezónního ovoce v časovém limitu čtyřiceti minut,“ říká za soutěž Marlenka Cup Kateřina Hefková a dodává: „Výsledky všech startujících byly velmi vyrovnané, ale přesto máme vítěze.“ Absolutní vítězkou se stala studentka hotelovky Michaela Böhmová. Druhé místo získala Silvie Svrčková ze Střední školy Albrechtova v Českém Těšíně a na třetí příčce se umístila Andrea Luzarová ze Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce.

Něco málo o vítězkyni:

Michaela je žákyní 3. ročníku obor cukrář, velmi pilná studentka, která ráda zkouší nové věci nejen v práci, ale i doma. Inspiraci čerpá na internetu, nebo v médiích. Nejraději připravuje dezerty, dorty a čajové pečivo. Mezi její zájmy patří pečení a sport.