Cvičná odborná exkurze třídy 4. A oboru Cestovní ruch a III. roč. RRT a ŘHP na VOŠ

Covidová krize ustoupila a naši studenti mohli konečně vyrazit na plánovanou zahraniční exkurzi. Již předem si za svůj cíl vybrali ty největší perly Slovinska a výjezd do italského přístavního města Terst. Celou exkurzi si pod odborným vedením zorganizovali a odprůvodcovali sami tak, jak je na naší škole dobrým zvykem.

Během pobytu ve Slovinsku shlédli město Maribor s nejstarší vinnou révou na světě, hlavní město Lublaň se stavbami slavného a i u nás známého architekta Jože Plečnika, Julské Alpy s překrásnými jezery a vodopádem Savica. Nechyběly výjezdy do naprosto unikátních jeskyní Škocjana a Postojna, kde jsme společně obdivovali podzemní dómy i krápníkovou výzdobu. Přes unikátní hrad ve skále zvaný Predjama jsme zamířili i ke sluncem zalitému moři do historického Piranu či Terstu, kde nesměla chybět dobrá kávička, pizza nebo skvělé mořské plody a ryby.

Skvělou akci podpořili svým uměním jízdy a humorem i naši řidiči Mirek a Jirka.

Exkurze se určitě povedla, přálo nám počasí, a tak snad byla pro mnohé naše žáky a studenty skvělým zakončením jejich studia na naší škole.

Mgr. Petr Láznička