Dne 9. června 2022 se učni II. ročníku oboru Kuchař-číšník, zaměření kuchař, Veronika Říhová a Natálie Putová zúčastnily prvního ročníku Kikkoman Akademie v Brně, a to v prostorách Kuliner, za doprovodu UOV Alexandry Hartošové, DiS. V rámci akademie proběhla nejprve prezentace jednotlivých sójových omáček, dále pak masterclass šéfkuchaře Zděňka Křížka. V rámci masterclass připravil 3 pokrmy, a to kuřecí křidélka s bílou ředkví a zeleninovou přízdobou. Jako druhý chod byla prezentována kompletní příprava chobotnice s hlívou královskou, salátem ze sójových bobů a mořské řasy. Posledním chodem byly jarní závitky s wango omáčkou, tento chod si pak žáci vyzkoušeli v rámci praktického nácviku. Žáci navíc obdrželi věcné upomínkové předměty.
Žáci byli s průběhem workshopu velmi spokojeni.
Vkládá: Alexandra Hartošová, DiS.