Mezi první odborné kurzy v tomto školním roce, jež škola pořádá ve spolupráci s odborníky z gastronomie, patří baristický kurz, který proběhl ve dnech 6. a 7. října v prostorách školy na Tyršově ulici, a to v moderním gastrostudiu, které slouží pro výuku žáků oboru Hotelnictví. Základní baristický kurz absolvovali žáci oboru Hotelnictví a Cestovní ruch.

Zkušení lektoři pan Tomiczek Milan a pan Eichenbaum Martin naučili žáky připravovat správné espresso a ostatní nápoje z něj připravených. Káva neznamená jen espresso, existuje řada dalších skvělých způsobů její přípravy, které se dají použít i doma. Žáci se tak seznámili s alternativní přípravou kávy jako např. moka express, chemex, french press, aeropress, vakuum pot a další. Nechyběly ani základy správného seřízení mlýnku, jak kávovar přesně funguje a co je potřeba vědět během používání kávovaru, především jak o něj pečovat.

Nabyté vědomosti a dovednosti během kurzu pak žáci zúročili během závěrečného testu a praktické ukázky přípravy espressa a cappuccina. Odměnou jim bylo získání certifikátu baristy pod záštitou CBA.

Dlouhá cesta kávy začíná na zelené plantáži, tak pevně věřím, že i právě tímto kurzem začíná žákům skvělá cesta baristy.

Garant baristického kurzu Mgr. Dagmar Tomášková.