Dne 19. 10. připravili pedagogové Alexandr Burda a Jiří Vizauer kurz vaření z tržních druhů hub pro klub seniorů z Vítkova. Pro desetičlenný ženský tým připravili lektoři v odpoledních hodinách v gastrostudiu na Tyršově 34 sestavu deseti houbových pokrmů z české, francouzské, italské a asijské gastronomie. Kurzisté pracovali samostatně, lektoři jejich činnost koučovali a přispěli kuchařskými radami. Součástí kurzu bylo snoubení pokrmů s moravskými víny.
Připravované pokrmy
- Paštika z drůbežích jater s tymiánem a žampióny
- Míchaný salát s karamelizovanou cibulkou a hlívou ústřičnou
- Houbové cappuccino z lesních hříbků
- Kulajda s liškami se zastřeným vejcem
- Houbové krupoto s lesními houbami, hráškem, mrkví a majoránkou, grilovaný pstruh
- Risotto s liškami, smetanou a parmazánem
- Kuře po myslivecku – rajčata, houby, olivy, ančovičky, česnek
- Ravioly Shiitake s bazalkovým pestem
- Jarní závitky s Jidášovým uchem a zeleninou
- Shiitake po Sečuánsku – zelenina ve sladkokyselé pikantní omáčce.