Dne 19. 10. připravili pedagogové Alexandr Burda a Jiří Vizauer kurz vaření z tržních druhů hub pro klub seniorů z Vítkova. Pro desetičlenný ženský tým připravili lektoři v odpoledních hodinách v gastrostudiu na Tyršově 34 sestavu deseti houbových pokrmů z české, francouzské, italské a asijské gastronomie. Kurzisté pracovali samostatně, lektoři jejich činnost koučovali a přispěli kuchařskými radami. Součástí kurzu bylo snoubení pokrmů s moravskými víny.   

Připravované pokrmy  

  1. Paštika z drůbežích jater s tymiánem a žampióny   
  2. Míchaný salát s karamelizovanou cibulkou a hlívou ústřičnou  
  3. Houbové cappuccino z lesních hříbků  
  4. Kulajda s liškami se zastřeným vejcem  
  5. Houbové krupoto s lesními houbami, hráškem, mrkví a majoránkou, grilovaný pstruh   
  6. Risotto s liškami, smetanou a parmazánem  
  7. Kuře po myslivecku – rajčata, houby, olivy, ančovičky, česnek 
  8. Ravioly  Shiitake s bazalkovým pestem 
  9. Jarní závitky s Jidášovým uchem a zeleninou 
  10.   Shiitake po Sečuánsku –  zelenina ve sladkokyselé pikantní omáčce.