Soutěžící v kategorii výčepních se téměř nevešli na pódium Centra Abzac. Úkolem soutěžících bylo písemně odpovědět na soutěžní otázky týkající se piva, ve vymezeném čase načepovat jedno pivo s pěnou a dvě hladinky a konverzace s porotci. Hodnocení je postaveno na 120 bodů. 
a)       Komunikace a vystupování 35
b)      Příprava pracoviště a skla 25
c)       Čepování, technika, vzhled piva 35
d)      Test 25

Nejdříve Adam Černoch odpustil trochu pěny, potom nasadil sklenici na výčep a po stěně sklenice načepoval porotcům dvě pěkné hladinky.
Nikol umí pěkně čepovat, servírovat a má o pivu přehled. Když ale porotce přesvědčovala, že pivo pro vysoký obsah kyseliny listové B10 mohou i těhotné ženy, nechtěli jí to věřit…:-D
Róza si pro porotu připravila řadu novinek z pivního světa a rozhodla se je svými znalostmi šokovat! K tomu perfektní a rychlá práce výčepního i servis.
Adam Žyla nejdříve zkontroloval čistotu sklenice a následně ji před čepováním důsledně ostříkal vodou, aby se vytvořila hustá a krémová pěna.
Rychlou a profesionální práci a pěkný servis předvedla Katka Kantorová. Ještě otřít sklenici o příručník a ouškem k pravé ruce. Na zdraví!
Tereza provedla bezchybný servis a zapózovala s komisaři. Na medaili to ale nestačilo. Škoda, že se letos neudělovala Miss sympatie:-)
Zlatá medaile pro Rozálii Janečkovou ze SŠHS a VOŠ! 😀