Ve dnech 29. – 30. 11. 2022 se v prostorách školní restaurace Vesna konal mezinárodní gastronomický seminář spojený s workshopem, který uspořádala naše škola ve spolupráci se švýcarskou nadací La Fondation pour la Formation Hoteliere.

Seminář i workshop vedla Dr. Kateryna Fedosova, PhD. z Fakulty hotelnictví z Oděské národní univerzity. Na programu byly teoretické přednášky týkající se restauračního marketingu a rovněž situace v gastronomickém sektoru na Ukrajině v době válečného konfliktu. Největší zájem vyvolal workshop, na kterém se připravovaly tradiční ukrajinské pokrmy. Naši odborní učitelé připravili společně s žáky ukrajinský boršč.

Akce se zúčastnili učitelé odborných předmětů, zástupci Slezské univerzity a zájemci z opavských restaurací. Seminář byl přenášen online, takže na dálku byli přítomni i zahraniční partneři – za nadaci La Fondation se zúčastnila Dr. Elizabeth Ineson z Manchester Metropolitan University.