Ve dnech 7. a 14. prosince 2022 jsme se s žáky všech ročníků učebních oboru Výrobce a Pekař zúčastnili v době odborného výcviku exkurzí v nové moderní průmyslové pekárně Hruška v Ostravě Martinově. Žáci během exkurze mohli vidět sklady surovin, výrobu těst v kontinuálních hnětacích strojích, zrání těst, dělení, předkynutí a tvarování a pečení běžného pečiva, rohlíků a vek v průběžných pásových pecích. Byla jim předvedena také výroba těst na chleba, dělení těsta, vykulování, strojní vkládání do ošatek, kynutí chleba v ošatkách a strojní osazování chleba na pásové dopravníky průběžných etážových pecí, pečení a doprava upečených chlebů k chlazení a poté krájení a balení.
Dále žáci viděli strojní výrobu koláčů, balení hotových výrobků, výrobu kynutých a bramborových knedlíků. Bonusem pro zúčastněné byla ochutnávka horkého rohlíku právě upečeného.
Vkládá: Mgr. Marcela Rymlová a Ing. Michaela Felbierová – UOV
Dobrý den ! Často koupím pečivo od Vás , mě zajíma o původní suroviny pro výroba pečivo chleba , rohlíky … Děkuji za kladný vyřízení .
Dobrý den,
musíte se dotázat přímo v Pekárně Hruška Ostrava Martinov, kde pečivo pečou. Dotaz jste směřoval na Střední školu.
Pěkný den
Petr Janík