Žákyně kadeřnického oboru si předvánoční čas zpříjemnily přípravami a tréninkem na soutěž v účesové tvorbě, která se uskutečnila 21. prosince 2022.

Řecké bohyně – téma, které se opakuje již z roku 2019-20, kdy byl z důvodu Covidu19 21. ročník mezinárodní soutěže středních škol a středních odborných učilišť KALIBR CUP – Lanškroun odložen až na rok letošní.

Soutěže se zúčastnilo jedenáct žákyň převážně III. ročníku. Odvahu našla také čtyři děvčata I. ročníku, která jim velmi konkurovala, a všechny předvedly to nejlepší, co se za dobu studia – necelé čtyři měsíce, naučily.

V postavení odborné komise nám při rozhodování prvotních pozic pomohla kadeřnice Mgr. Simona Kociánová. Nakonec s UOV rozhodla o prvenství Adély Vymětalíkové (III. ročník). Druhé místo obsadila Tereza Kaperová (III. ročník) a třetí Vanesa Pechová (I. ročník).

21. ročníku mezinárodní soutěže středních škol a středních odborných učilišť KALIBR CUP 2023 se 9. února 2023 zúčastní první dvě vítězná místa.

Jménem všech žáků a učitelů odborného výcviku našeho učebního oboru Kadeřník děkujeme firmě KAMAK cosmetics s.r.o. za sponzorské dary, díky kterým jsme vytvořili krásné ceny pro výherkyně v naší soutěži.

Vkládá: Ing. Rusková Markéta – UOV