Ve čtvrtek 23. března bylo ve společenském sálu ostravského KD Poklad na poslední letošní slavnostní ceremonii DofE oceněno 24 stříbrných a 131 bronzových dofáků z Moravskoslezského kraje. Byla mezi nimi i naše pětice: Karolína Havrilová a Natálie Kelemenová (4. A), Simona Bábelová, Klára Kuncová a Lucie Sprostáková (3. A).

Slavnostního předávání se kromě studentů a jejich učitelů zúčastnili a ceny předávali i Tomáš Vokáč (výkonný ředitel DofE), Veronika Ormaniecová (regionální zástupce DofE pro MS kraj), Stanislav Folwarczny (náměstek hejtmana) a Helena Pešatová (senátorka za obvod F-M).

Ocenění dofáci kromě tradičního certifikátu a odznaku letos nově ve své dárkové taštičce od krajských sponzorů našli i rostoucí papír značky greencat.cz. Ten se po zasazení a trpělivém zalévání po několika týdnech přemění na veselé luční kvítí.

Všichni přítomní během ceremonie aplausem ocenili nejen sdílené osobní zážitky jednotlivých dofáků, ale zejména skvělé vystoupení @vee_szczotkova a @michaela.hamroziova, které na housle brilantně zvládly kultovní Billie Jean od Michaela Jacksona.

Po téměř dvouhodinové ceremonii pak následovalo společné fotografování všech dofáků, a také bohatý raut v předsálí.

Těšíme se na další, v pořadí už čtvrtou, oceněnou generaci našich dofáků. Červnová třídenní dobrodružná expedice, která jejich půlroční aktivity uzavírá, už klepe na pootevřené dveře.