Ve středu 20. prosince proběhlo vyhlášení výsledků školního kola olympiády v anglickém jazyce. Soutěže se zúčastnilo rekordních 54 žáků z 1. – 3. ročníku maturitních oborů Hotelnictví a Cestovní ruch.

Písemný test měl dvě části, poslechovou a gramatickou (práce s textem a doplňování výrazů). Dvanáct nejlepších pak postoupilo do části ústní, která byla opět veřejná a před publikem, do kterého se probojovalo dalších dvanáct úspěšných v písemném testu. V prvním kole ústní části musela dvanáctka finalistů prokázat nejen dostatečnou výřečnost, nápaditost a kreativitu při odpovídání na vylosované otázky a obrázky, vše doplněné také dotazy z publika, ale hodnotila se šířka slovní zásoby a správná gramatika. Do druhého kola ústní části pak pokračovalo jen nejlepších šest, kteří byli vybráni mimo jiné i hlasováním publika. Tam je čekala tvrzení doprovázená obrázky, popis a porovnávání obrázků, a také několik párových aktivit, letos vše na vánoční a pohádkové téma.

Největší ohlas u publika měly opět situační rozhovory ve dvojicích. Vyprávění (ne)konečného příběhu, letos s andělskou tématikou, kdy se šestice nejlepších řetězově střídala a musela opět prokázat dostatečnou fantazii a pohotovost, pak celou ústní část již tradičně uzavřelo. Mimo soutěž si pak několik odvážných zkusilo i improvizovaný rychlodabing na krátkou ukázku z pohádky Anděl Páně. Tleskáme Frankovi, Naty, Emily a Vinnie. Byli skvělí!

V únorovém okresním kole budou naši školu reprezentovat Michaela Juretzková (2. A) a Tereza Ryžová (3. A). Na dalších místech se pak umístili Natálie Továrková (1. A), David Revaj (3. A), Emily Halaxová (1. A) a Denisa Jančíková (1. A).

Všem účastníkům ústní části olympiády děkujeme za jejich nasazení i předvedené výkony. Soutěž byla i letos velmi vyrovnaná a o výsledném pořadí často rozhodovaly jen bodové rozdíly. Míše a Tereze přejeme úspěšné umístění v kole okresním!