Trh práce v současné době požaduje aktivní přístup uchazečů. Na co se zaměřit, jaké jsou požadavky zaměstnavatelů a co vlastně absolventy čeká po ukončení středoškolských studií? V pátek 12. ledna byl pro maturanty připraven další seminář kariérního poradenství.

Ve spolupráci s Krajským úřadem práce v Ostravě a EURES (Evropské služby zaměstnanosti) proběhlo toto setkání již potřetí. Poradkyně EURES Mgr. Alžběta Slachová a její kolegyně představily studentům možnost pracovat v zahraničí u prověřených zaměstnavatelů v rámci Evropské unie.

Účastníci semináře získali konkrétní informace o tom, jak může být síť EURES uchazeči užitečná, jak pracovní pozici hledat a jak se o ni ucházet, co všechno je potřeba zařídit před odjezdem.

Další oblastí EURES je nabídka programu dobrovolnictví v rámci EU. Během semináře se studenti dozvěděli, co je to dobrovolnictví, jak je prospěšné společnosti a co může přinést samotnému dobrovolníkovi, o možnostech dobrovolnictví ve svém okolí a jak se stát dobrovolníkem v zahraničí či jak se zapojit do dalších projektů nejen v Evropě, ale po celém světě.