Dne 21. 2. 2024 jsme na SŠHS a VOŠ přivítali odborníky z praxe. Naši školu navštívili šéfkuchař Honza Štěrba, souschef Jakub Moták a Operation & Development Manager Jiří Libora.

Workshop, s prezentací jednoho z nejlepších hotelů v ČR, byl inspirující pro 12 žáků naší školy. Připravovalo se zážitkové menu s degustačními porcemi.

Menu obsahovalo nejrůznější delikatesy, které byly postavené pouze na kvalitních surovinách z regionálních zdrojů. Kuchyně Chateau Mcely také využívá bylinky z vlastních záhonů, vyrábí domácí marmelády, ryby a maso udí v zámecké udírně a všem hostům přináší nezapomenutelné zážitky.

Všichni žáci měli možnost se na přípravě celého menu podílet. Připravovali mušle svatého Jakuba s francouzským jelítkem, tresku, srnčí hřbet a na závěr ochutnali zmrzlinu s pralesním medem.

Celý workshop byl nádherným spojením teorie s praxí. Tato dlouholetá spolupráce je pro naši školu nesmírně důležitá z hlediska možnosti realizace odborné praxe žáků přímo v Chateau Mcely. Letos se brány hotelu otvírají pro 4 obsluhující a 4 kuchaře.

Děkuji všem, kteří se workshopu zúčastnili.

Ing. Pavlína Šmachová