Dne 26. března 2024 se v budově SŠHŠ a VOŠ Opava, Schinzelův dům 9, konal učňovský velikonoční jarmark.

Tak jsme to opět zvládli. Předem byly napečeny opatky, linecké pečivo a poprvé také bezlepkové sušenky. Pekaři a výrobci potravin pak od neděle v třídenním maratonu pod vedením UOV napekli docela velké množství pekařských výrobků (beránků, mazanců, také bezlepkových, koláčů, jidášů a dalších pekařských výrobků).

Z restaurace Terasa byly dovezeny cukrářské a kuchařské výrobky. Zákaznici měli možnost posedět u dobré kávičky se zákuskem, které jim připravili žáci učebních oborů Kuchař-číšník, zaměření Číšník, a Cukrář. Mohli ochutnat oplatky, sušenky, uzenářské výrobky.

Jarmark navštívily jak děti z mateřských školek v doprovodu učitelek, tak maminky s dětmi a starší generace. Všichni si pochvalovali výrobky našich žáků, čekali na čerstvé pečivo a další koláče, které jsme v průběhu jarmarku vyráběli. S balením pekařských výrobků a prodejem pomohli žáci učebního oboru Výrobce potravin a Prodavač. O velikonoční výzdobu Schinzelova domu se opět postarali učitelé odborného výcviku učebního oboru Prodavač se svými žáky. Kadeřnice poskytly kadeřnické služby za příznivé ceny.

Děkuji všem učitelům odborného výcviku a žákům všech učebních oborů, kteří pomohli při realizaci tohoto již 9. učňovského velikonočního jarmarku, o kterém můžeme říct, že se opět vydařil. Bez vás všech by se jarmark nemohl uskutečnit.

Velké poděkování patří i firmě Mondeléz za poskytnutí surovin a hotových výrobků a taktéž firmě Knappe s.r.o. za možnost odkoupení surovin.

Vkládá: Mgr. Marcela Rymlová – UOV