Na konci měsíce dubna se třída 4. A oboru Cestovní ruch vydala na svou již dlouho připravovanou exkurzi do Bosny a Hercegoviny, Černé Hory a Chorvatska. 

Akce se skutečně vydařila! 

Společně jsme si prohlédli historické pamětihodnosti pulzujícího Sarajeva, orientálního Mostaru, královského Jajce, historického Dubrovníku, kamenného Kotoru či malebného kamenného městečka Počitelj. 

Raftovali jsme na divoké řece Neretvě, ochutnávali nejen orientální burek, ale spoustu místních bosenských a černohorských specialit, projeli jsme se soukromou lodi po úchvatném zálivu zvaném Boka Kotorská. 

Nikdo z účastníků rovněž asi nezapomene na divoký a tak trochu strašidelný výjezd panoramatickou cestou do osady Njeguše či následnou degustaci sušeného pršutu a sýra. 

Nechyběla vyhlídka a drinky na nejvyšší budově Bosny zvané Avaz Twist Tower, procházka kolem děrvišského kláštera a pramene řeky Buny či piknik na břehu mocných vodopádů Kravica. 

Po zpáteční cestě jsme se zastavili v historickém a dosti pulzujícím Dubrovníku a na jedinečných Plitvických jezerech známých z filmu Poklad na Stříbrném jezeře. 

Mám za to, že to byla nezapomenutelná exkurze, plná nádherné přírody, barev, vůní a skvělé nálady !!

Petr Láznička