Mladé kadeřnice navštívily pro otevření obzorů a pohledu na své povolání 6. května 2024 v nedaleké obci Otice kreativní kadeřnici Janu Botos a její salon NEON.

Ta své kadeřnictví provozuje od roku 2007. Mezi její služby patří – stříhání, barvení, melírování (možno i s Eslabondexxem), aplikace brazilského keratinu, prodlužování vlasů metodami-keratin a micro ring, účesy, copánky a dready.

Tentokrát jsme se zaměřili na celkové pracoviště kadeřníka. Našim žákům sdělila informace ohledně začínajícího podnikání, co je důležité pro rozjezd praxe a získání klientely. Co musí provozovna obsahovat, jaké jsou zásadní předpisy a jak se mají chovat na pracovišti. Vysvětlila, jakou sílu mají dnešní sociální sítě, které dělají největší reklamu.

Dále nám ukázala základní motorické dovednosti v podobě pletení a účesu z copů (francouzský, klasický, rybí), zdůraznila děvčatům, že je velice důležitá preciznost při tvorbě pěšinek a rozložení účesu.

Hlavní zaměření a její výhoda nad konkurencí je kreativní barvení duhovými barvami. Proto jsme byli rádi, že nám ukázala také toto barvení, které názorně předvedla na modelkách. Zároveň ukázala děvčatům, jak se postupuje se zákaznicí při první návštěvě, její konzultaci a následnou práci na budoucím účesu. Krásně nás provedla celými procesy a odborně zodpověděla dotazy žákyň.

Žákyně měly možnost nahlédnout do běžného provozu v kadeřnictví a získat další motivaci pro budoucí povolání a nadhled nad prací jako OSVČ.

Dále jsme navštívili kamenný obchůdek Dům svíček a bytových vůní. Zde nám paní majitelka řekla historii firmy, jejího založení, následného stěhování a propouštění zaměstnanců až do dnešního stávajícího stavu. Dále popsala proces celkové výroby od výběru přes nákup, zhotovení, balení, prodeje atd. až po samotnou radost zákazníků. V obchůdku najdete ručně vyráběné vonné svíčky a bytové vůně se širokou škálou, kde si vybere každý. Zakoupit si také můžete vonné svíčky ve skle například s dřevěným knotem, v plechovce, čajové svíčky různých tvarů, vonné sáčky do skříně, bytové difuzéry či třeba vonné oleje a vosky do aromalamp, zahradní dekorace, dekorace a doplňky do bytu, čaje, atd.….

Děkujeme a těšíme se na další setkání a možnost spolupráce

Vkládá: Ing. Markéta Rusková – UOV