Ve dnech 21. a 22. května 2024 proběhl již čtvrtý ročník Dnů bezpečnosti a bezpečnosti potravin ve firmě Mondeléz International Opava. Dne 22. 5. 2024 se zúčastnili naši žáci učebního oboru Výrobce potravin této akce.
S čím jsme se mohli setkat?
Z oblasti bezpečnosti to bylo stanoviště:
– Zjištění rozdílů motoriky rukou. Mnoho z nás si uvědomilo, jak je zdraví člověka důležité.
– Třídění odpadů, zde jsme si zopakovali důležitost třídění odpadů, abychom byli zodpovědni za třídění odpadů na pracovišti, ale také doma.
– Jakým způsobem se zachovat při zjištění incidentu na pracovišti.
Z oblasti bezpečnosti potravin to bylo stanoviště:
– Kontrola STD finálních výrobků, aby nedocházelo k reklamacím.
– Další stanoviště bylo zaměřeno na alergeny na výrobních linkách v závodě.
– Posledním zastavením byla správná hygiena rukou, kde jsme si pomocí ultrafialového záření mohli zkontrolovat čistotu rukou.
Pokud žáci dostali minimálně šest razítek (tři za bezpečnost a tři za kvalitu), byli odměněni krásnými cenami – ručníkem, taškou, koláčkem a oplatkem.
Všem se tato akce líbila.
Vkládá: Ing. Michaela Felbierová, Hana Waligórová – UOV