Žáci SŠHS a VOŠ každý rok počátkem června připravují na zahradě restaurace Vesna zábavný program ke Dni dětí. I letos přivítali děti z nižšího stupně základních škol.

Do organizace se zapojili žáci opavské ,,hotelovky“ napříč studijními obory. Pod vedením Ing. Pavlíny Sonnkové se o den plný her a soutěží postarali žáci z prvního ročníku oboru Cestovní ruch, pro které to byla vůbec první příležitost, jak si vyzkoušet služby animátorů v praxi.

Žáci vyšší odborné školy (jejich starší kolegové) už měli možnost tyto zkušenosti získat. Proto pracovali více samostatně a za jednotlivá soutěžní stanoviště odpovídali.

O občerstvení se postaraly dívky z prvního ročníku oboru Hotelnictví, které se ujaly rolí barmanek. Děti z jejich rukou obdržely míchané nápoje, které hrály barvami a voněly čerstvým ovocem. Pod vedením Mgr. Burdy připravily barmanky čtyři nápoje s využitím citrusů, jahod, hroznů i bylinek.

Nápoje, stejně jako nanuky a oplatky byly dětem odměnou za aktivní účast v soutěžích. Soutěžilo se v běhu, hodu na cíl, ,,chytání“ rybiček, překonávání překážek… Celkem absolvovalo dopolední program 224 dětí! Z jejich tvářiček bylo možno číst spokojenost, zájem a zdravou soutěživost. Naši žáci odcházeli s dobrým pocitem a o praktickou zkušenost bohatší.