Ve středu 7. května 2025 se naši žáci I. ročníku učebního oboru Výrobce potravin seznámili se senzorickou laboratoří v závodě Mondeléz Opava.
Senzorická laboratoř nabídla žákům seznámit se s metodou hodnocení kvality potravin. Pracovník laboratoře nám předložil odborný teoretický výklad senzorického hodnocení a poté žáci přistoupili k praktické části základních senzorických schopností.
Ve čtyřech senzorických kójích probíhalo hodnocení potravin a produktů.
V praktické části si žáci vyzkoušeli rozlišování základních chutí předložených vzorků ve vodném roztoku, identifikaci vůní (pachů), senzorické hodnocení vzrůstající intenzity barvy a určení texturních rozdílů vzorků.
Žáci získali praktické znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly.
Vkládá: Ing. Felbierová Michaela – UOV





