Ve středu 7. května 2025 se naši žáci I. ročníku učebního oboru Výrobce potravin seznámili se senzorickou laboratoří v závodě Mondeléz Opava.

Senzorická laboratoř nabídla žákům seznámit se s metodou hodnocení kvality potravin. Pracovník laboratoře nám předložil odborný teoretický výklad senzorického hodnocení a poté žáci přistoupili k praktické části základních senzorických schopností.

Ve čtyřech senzorických kójích probíhalo hodnocení potravin a produktů.

V praktické části si žáci vyzkoušeli rozlišování základních chutí předložených vzorků ve vodném roztoku, identifikaci vůní (pachů), senzorické hodnocení vzrůstající intenzity barvy a určení texturních rozdílů vzorků.

Žáci získali praktické znalosti a dovednosti nezbytné ke správnému posuzování potravin lidskými smysly.

Vkládá: Ing. Felbierová Michaela – UOV