Kdo si chtěl z řad studentů zasoutěžit v čepování piva a navíc si i zaběhat, ten byl 14.5. 2025 v Brně na Charbulce. Studenti maturitního oboru hotelnictví Antonín Vizauer z 1.B a Jolana Lucie Gečeiová s Emou Stecjukovou ze 3.B vytvořili tým a s elánem se vrhli do obou soutěží. Čepovalo se do dvou půllitrových sklenic typu výška (na 2-3x) a krýgl (na hladinku) v časovém limitu. Soutěž to byla kvalitně obsazena ze škol celé republiky. Zúčastnilo se 45 studentů a výkony to byly na úrovni profesionálních výčepních. Hodnotila se i příprava pracoviště a skla, osobní a provozní hygiena, kontakt s publikem i porotou a správný servis. Je vidět, že návštěvy kroužků, pivovarů, účast ve školních i regionálních soutěžích přinášejí své ovoce. Naši obsadili krásné 11., 12. a 19. místo, přičemž od čela je dělilo pouhých pět bodů. Akce se konala ve venkovních prostorách školy, jako publikum měli i studenty z brněnské instituce. V běhu přes překážky bylo důležité donést co nejvíce načepovaného piva na platě do cíle a hlavně se nezranit. Všichni naši běželi s větrem o závod, podali kvalitní běžecký výkon, ale na stupně vítězů nedosáhli. Děkujeme žákům za zájem reprezentovat školu, rozšířit si gastronomické obzory a pěkně strávený den v Brně.

Zpracovala: komise odborných předmětů