Středisko volného času Opava zorganizovalo v první polovině května 2023 sportovní soutěž „TrojBoj pro střední školy“ v The Beast Gym Opava. Každý soutěžící se snažil dosáhnout co nejlepšího celkového času v TrojBoji:

– 1 km veslování na trenažéru,

– 2 km jízda na AirBiku (kolo),

– 500 m na SkiErgu (běžkařský trenažér).

Celkem 15 žáků ze šesti tříd naší školy se 4. května 2023 zúčastnilo nominačního závodu. Nejlepší tři dívky: 1. Nela Horská (1.KA), 2. Kateřina Matušková (2.CU), 3. Ester Ranošová (2.ČV) a nejlepší tři chlapci: 1. Filip Kurzica (1.ČK), 2. Patrik Šilhánek (2.PP), 3. Matyáš Slunský (1.ČK) postoupili do finále, které se konalo hned následující týden 10. května 2023.

Finále se nakonec zúčastnili 4 žáci. Nejlépe si vedla Nela Horská, která se ze 17 dívek probojovala na 5. místo. Z celkového počtu 20 chlapců se nejlépe umístil Patrik Šilhánek na 8. místě, na 11. místě byl Filip Kurzica a Matyáš Slunský skončil na 13. místě. Našimi soupeři ve finále byli středoškoláci z Opavy ze SŠ průmyslové a umělecké, SŠ technické a Střední zdravotnické školy.

Všichni soutěžící si zaslouží poděkování za reprezentaci naší školy, snahu i bojovnost, protože žádný z nich soutěž nevzdal. A to, že nebylo jednoduché zvládnout všechny tři disciplíny v co nejlepším čase, jsem si vyzkoušela na vlastní kůži nejen já, ale také učitelka českého jazyka Mgr. Karin Imrýšková. Doufám, že příští školní rok se opět na TrojBoj pro střední školy vrátíme a změříme síly s ostatními středoškoláky.

Vkládá: Mgr. Jana Brunová